A Pizza hut-ban ettem Molto bene Tagliatelle-t nem olyan rég, ezt próbáltam otthon előállítani, épp csak tagliatelle nem volt a spájzben, helyettesítettem mini farfalle tésztával.
El is fogyott azonnal. 40%-60% arányban ettük meg a férjemmel.
175 g farfalle
9 g szőlőmagolaj
35 grammnyi aszalt paradicsom (az olajat lecsöpögtetve, kinyomva)
2 gerezd fokhagyma kipréselve
50 g fekete erdei sonka
5 grammnyi parmezán
egy marék rukkola összetépkedve (nem túl apróra)
Odatettem a vizet a tésztának. Amikor forrt beleöntöttem a tésztát, és kifőztem.
Közben az olajon a felaprított paradicsomot, sonkát és a fokhagymát kicsit megpirítottam. Levettem a tűzről. Beleszórtam a parmezánt, összekevertem. Felöntöttem kb 0.7 dl 20%-os tejszínnel, összefőztem. A végén belekevertem a rukkolát is.
Az épp kifőtt tésztát a szószba forgattam és frissen fogyasztottuk.
Nagy kedvenc lesz! :-)
Az egész 1167 kcal
100 gramm tápértéke:
kcal: 289.68
fehérje: 10.74
szénhidrát: 37.57
zsír: 11.27
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése