2015. október 5., hétfő

Farfalle molto bene

A Pizza hut-ban ettem Molto bene Tagliatelle-t nem olyan rég, ezt próbáltam otthon előállítani, épp csak tagliatelle nem volt a spájzben, helyettesítettem mini farfalle tésztával.

El is fogyott azonnal. 40%-60% arányban ettük meg a férjemmel.

175 g farfalle
9 g szőlőmagolaj
35 grammnyi aszalt paradicsom (az olajat lecsöpögtetve, kinyomva)
2 gerezd fokhagyma kipréselve
50 g fekete erdei sonka
5 grammnyi parmezán
egy marék rukkola összetépkedve (nem túl apróra)

Odatettem a vizet a tésztának. Amikor forrt beleöntöttem a tésztát, és kifőztem.
Közben az olajon a felaprított paradicsomot, sonkát és a fokhagymát kicsit megpirítottam. Levettem a tűzről. Beleszórtam a parmezánt, összekevertem. Felöntöttem kb 0.7 dl 20%-os tejszínnel, összefőztem. A végén belekevertem a rukkolát is.
Az épp kifőtt tésztát a szószba forgattam és frissen fogyasztottuk.

Nagy kedvenc lesz! :-)

Az egész 1167 kcal

100 gramm tápértéke:
   kcal: 289.68
   fehérje: 10.74
   szénhidrát: 37.57
   zsír: 11.27



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése