Az eredeti recept egy indiai recept (spenót lencsével), sok-sok fűszerrel, és hozzávalóval, ami ezekre az ételekre jellemző. Ezekből persze nálam a fele nem volt itthon, amikor hozzáfogtam, de még így is egy nagyon finom étel kerekedett, vagy főtt ki belőle. A férjemnek is ízlett, pedig húst az étel nem látott.
10 dkg sárgaborsót és ugyanennyi lencsét használtam, a sárgaborsót nem ártott volna beáztatni előtte kicsit tovább, mint az a 30 perc. A lencse hamarabb megfőtt, a sárgaborsó elég nehezen.
25 gramm vajon megfuttattam egy közepes fej apróra vágott hagymát.
Hozzáadtam fél tk kurkumát, összekevertem, főztem pár percig.
Hozzáadtam a lencsét és a sárgaborsót, és a fél tk. csili port, sóztam, főztem pár percig.
Hozzáadtam fél tk. római köményt és két hámozott, aprított paradicsomot mag nélkül, és 2 gerezd fokhagymát aprítva, pár percig főztem.
Hozzáadtam egy kb. 4-5 centis fahéjrudat, 6 dl vizet, és lassú tűzön a sárgaborsó puhulásáig főztem. A fahéj rudat 15-25 perc múlva kivettem, így finoman, kellemesen érezhető volt az íze.
Barna rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése