90 deka pulykamellet (vagy sertésszüzet) csíkokra vágok.
1 fej vöröshagymát felkockázok, pici olajon megpirítom, rádobom a pulykamell csíkokat, megpirítom, majd lassú tűzön fedő alatt főzöm tovább. Sózom, borsozom ízlés szerint, 1-2 babérlevelet is adok hozzá vagy egy kicsi őrölt babért. Ha kell, folyamatosan öntök alá vizet. Amikor a hús már puha, hozzáadok 3-4-5 felcsíkozott csemegeuborkát, 5-10 perc múlva leveszem a tűzről, egy lapos evőkanál liszttel megszóróm, elkeverem, felöntöm 2 dl tejszínnel/ 5 ek tejföllel (vagy a kettő keverékével) és keverek hozzá egy pici mustárt ízlés szerint. Az egészet összefőzöm.
Rizzsel, tésztával vagy tarhonyával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése