2015. október 3., szombat

Paradicsomos zöldségleves bulgurral

1 fej vöröshagymár, 1 kicsi fej lilahagymát, és 2 gerezd fokhagymát felapríotok.
2 ek olajon megpirítom, ha kevésnek tűnne az olaj, pici vizet öntök rá.
3 szál sárgarépát, 2 szál fehérrépát és négy darab krumplit megpucolok és apró kockákra vágom, az üvegesre pirított hagymára dobom, pici vizet öntök alá.
Sózom, egy fél marék bazsalikomot, és egy fél marék petrezselymet aprítok rá. Babérlevéllel (őrölt babérlevéllel is ízesítem).
Felöntöm 5 dl paradicsomlével (legközelebb ebből kevesebbet használok, hogy ne a paradicsom íze domináljon markánsan.)
Miután kicsit összefőtt az egész öntök rá kb 7 dl vizet, és fedő alatt hagyom lassan főlni.

Közben ízesítem még, ha szükséges.

Apró kockákra vagdosok 1 közepes méretű, megtisztított, kimagozott cukkinit.

Amikor már az ízek jól összefőttek, a zöldségek egy részét (kb harmadát) és valamennyi levet kiszedek, és összeturmixolom, majd visszaöntöm a levesbe.

Hozzáadom az apróra kockázott cukkinit és 50 g megmosott bulgurt. Még 15 percig lassú tűzön főzöm, ezután még 20-30 percig hagyom a bulgurt megpuhulni a fedő alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése