2015. október 3., szombat

Mandulás pisztráng és fokhagymás pisztráng

A pisztrángot fej nélkül veszem, mert nem bírom, ha tálamon bámul rám a szemeivel. Megmosom, megtisztítom a pikkelyektől. Beirdalom. Besózom.


Készítek egy vajas, petrezselymes keveréket, amivel bedörzsölöm a pisztrángot, és az irdalásokba tömködöm. A belsejébe lehet több petrezselymet tenni. Megszórom szeletelt mandulával.

Eddig pici olajon sütöttem, de ki fogom próbálni sütőpapírral 35-40 percig. Kb 15 perc után megfordítom, hagyom még öt percig sülni, rászórom a szeletelt mandulát és még kb15 percig sütöm grill fokozaton.

Petrezselymes burgonyával, salátával tálalom. Citromlével locsoljuk.

A fokhagymás pisztráng ugyanígy készül, csak a vajas petrezselyembe keverek még fokhagymát, és nem teszek rá mandulát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése