A pisztrángot fej nélkül veszem, mert nem bírom, ha tálamon bámul rám a szemeivel. Megmosom, megtisztítom a pikkelyektől. Beirdalom. Besózom.
Készítek egy vajas, petrezselymes keveréket, amivel bedörzsölöm a pisztrángot, és az irdalásokba tömködöm. A belsejébe lehet több petrezselymet tenni. Megszórom szeletelt mandulával.
Eddig pici olajon sütöttem, de ki fogom próbálni sütőpapírral 35-40 percig. Kb 15 perc után megfordítom, hagyom még öt percig sülni, rászórom a szeletelt mandulát és még kb15 percig sütöm grill fokozaton.
Petrezselymes burgonyával, salátával tálalom. Citromlével locsoljuk.
A fokhagymás pisztráng ugyanígy készül, csak a vajas petrezselyembe keverek még fokhagymát, és nem teszek rá mandulát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése