2015. október 3., szombat

Krumplileves

Így egyszerűen, krumplileves. Néha csak úgy rám tör valami érzés, és semmi mást nem kívánok csak ezt. Szerencsére pillanatok alatt elkészül, és az alapanyag igénye is igen csekély.

1 kicsi fej vöröshagymát apróra kockázok, pici olajon (kb 6-10 gramm) megfuttatom.
A tűzről lehúzom, kb 6 g lisztet keverek hozzá.
Visszateszem a tűzre, hagyom picit pirulni a lisztet (csak meg ne égjen), ismét lehúzom a tűzről, keverek hozzá 1-2 tk pirospaprikát.

Felöntöm vízzel, és beleteszem a megtisztított, felkockázott krumplit (kb 30 deka).

Sózom, borzozom, 1-2 babérlevelet dobok bele, és jól összefőzöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése