Sárgaborsó krémleves
Kb 20 dkg sárgaborsót beáztattam. Egy befőttes üvegnyi füstölt hús lével (a fagyasztóból, mert ha marad lefagyasztom) és vízzel odatettem főni. Sárgarépa és karalábé volt itthon, az került bele, de mehet ízesítésnek más zöldésg is. Tettem mg bele egy egész hagymát és 1-2 gerezd fokhagymát. Nem sóztam, mert nem tudtam a füstölt lé mennyire sós. Amikor minen megfőtt, a sárgarépán és a borsón kívül mindent kiszedtem a levesből pici hagymahéj darabok is maradtak. Összeturmixoltam, 1 dl tejszínt öntöttem bele. Megmelegítettem, sóztam, és pirított bacon kockákkal tálaltam.
Csirkepaprikás
Soha nem készítettem még, de mostantól gyakori lesz. Sima pörkölt alapon elkészítem a felkockázott csirkemellet és combokat, és amikor kész, felöntöm 2-3-4 ek tejföllel, benne 1 ek liszt elkeverve. Tésztával fogyasztottuk.
Megj cserépfazékban és gombával is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése