2014. december 14., vasárnap

Tárkonyos csirkeragu leves

Egy kisebb fej hagymát, 4 közepes szem krumplit, 2-3 sárgarépát, 1-2 gyökeret, 1 kisebb zellert és karalábét olyan 15 dkg fagyasztott borsót megtisztítottam illetve hámoztam és felaprítottam. 30-40 dkg csirkemellet felkockáztam. Pici olajat öntöttem egy lábasba és rádobtam a hagymát, majd a husit, végül  - amikora hús már kifehéredett - a zöldségeket. 1-2 percig normál lángon kevergetve sütöttem, majd takarékra vettem. Öntöttem alá egy kicsi vizet. Sót, borsot, petrezselymet, tárkonyt szórtam a zöldségekre és a húsra. Ezután felöntöttem vízzel, normál erőre vettem a lángot, vártam, míg elkezd forrni, takarékra vettem és még egy órát főztem a levest takarékon. 2-3 nagyobb evőkanál tejfölhöz kevertem 1 lapos evőkanál lisztet, lassan, apránként felhígítottam a levessel, majd beleöntöttem a levesbe. Normál lángon még rottyantottam egyet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése