2015. április 8., szerda

Kolbásszal felszúrt karaj

Idén igazán finom omlóra sikerült, ugyanis nem szárítottam ki.

Kb. 1 kiló karajt hegyes, vékony pengéjű (filéző) késsel hosszában átszúrtam, és lyukat tágítottam. Azt hiszem, ezt a hentes is megteszi. A kolbászt (puha bakonyi parasztkolbász volt a Penny-ből) kicsit beolajoztam és betoltam a karajba.

A húst körbe besóztam, és bekentem a következő fűszerkeverékkel: 1 kicsi ek. őrölt majoranna, 1 lapos tk őrölt bors, 1 tk őrölt kömény. A bedörzsölt, felszúrt húst egy jénaiba tettem, öntöttem alá egy pici vizet (1 dl), dobtam rá 2 fej cikkekre vágott hagymát és vagy 6 gerezd fokhagymát.

Légkeverésen kb 160-170 fokon nem egész másfél órát sütöttem. Közben kétszer megfordítottam, és sokszor locsolgattam a saját levével. A végén még fedő nélkül 5 percig sütöttem alsó-felső sütéssel, de szerintem ez elhagyható. Hidegen szeleteltem vékony szeletekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése