2015. április 8., szerda

Gödöllői töltött csirkecomb és mell baconbe tekerve petrezselymes burgonyával

5 egész csirkecomb
1-2 csirkemell

A combokat alaposan megmostam, besóztam. A mellett úgy vágtam be, hogy egészben ki tudjam klopfolni. Kicsit jobban kellett volna vigyáznom, mert itt-ott átlyukadt, és így nehezebb volt megtölteni.

A töltelék:

1 fej hagyma
30 g erdélyi szalonna
250 g gomba - a tönkjét nem használom (a csirkemell töltelékéből ezt kihagytam, mert a férjem nem szereti)
250 g máj
100 g fagyasztott borsó
3 szikkadt zsemle tejbe áztatva
2-3 tojás
majoranna
petrezselyem
só, bors
250 g bacon

A hagymát a szalonnával üvegesre pirítottam, rádobtam a borsót, a gombát és a májat, megszórom majorannával és borssal. Amikor kifehéredett még fedő alatt, lassú tűzön 5 percig sütöttem. Ezután sóztam, és belekevertem a kinyomkodott zsemléket és a felvert tojásokat benne az aprított petrezselyemmel.

A tölteléket a csirkecombok bőre alá illetve a félbe hajtott csirkemell szeletekbe töltöttem. Fogpiszkálóval összefogtam mind a combokat, mind a melleket. A melleket még bacon-be tekertem, hogy ne száradjanak ki a sütés közben.

Egy tepsibe rendeztem, pici vizet öntöttem alá és kb 1,5 órán keresztül sütöttem fedő alatt légkeverésen kb 170 fokon. Közben négyszer, ötször locsolgattam a levével. Mi úgy szeretjük, ha a hús leomlik a csontról. Ezután fedő nélkül még alsó-felső sütésen, 180 fokon  pirítottam főként a combokon a bőrt 5 - 10  percig.

A petrezselymes burgonyához 2 kiló parázsburgonyát megpucoltam, sós vízben puhára főztem. Egy nagy csokor petrezselymet felaprítottam. A krumpliról leöntöttem a vizet, pici olajat öntöttem alá, rászórtam a petrezselymet, és 1-2 percig pirítva összeforgattam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése