Húsvét hétfőn este már nagyon kívántam a zöldet saláta formájában. Felcsíkoztam egy negyed jégsalátát, volt még itthon egy marék madársaláta. Megmostam, salátástálba öntöttem, felaprítottam és hozzáadtam mindent, ami a húsvéti kínálótálon maradt: 3 tormás tojáskrémmel töltött sonkatekercs, 2 szelet főtt frikandó sonka, 4 retekrózsa (2 retek), 2 paradicsomrózsa (1 paradicsom), 9-12 karika tirkolor kaliforniai paprika. Készítettem hozzá egy öntetet: 1 kis ek szőlőmagolaj, egy tk majonéz light, 1 tk worchester szósz, pici pötty mustár, pici pötty torma, só, bors ízlés szerint.
Sonkatekercs:
4-5 főtt tojás kis fokú reszelőn lereszelve
kb fele annyi reszelt trappista
1 tk vaj
1 tk mustár (fokozatosan adagolni, ízlés szerint lehet tenni)
2 lapos tk torma (fokozatosan adagolni, ízlés szerint lehet tenni)
só, bors ízlés szerint
kb 10-15 nagyobb szelet sonka
Az összetevőket összekeverem, megkenem a sonka szeleteket, és feltekerem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése