2013. január 17., csütörtök

Magos perec

Ezt a receptet használtam:

http://tucsokbogar.blogspot.hu/2011/05/mozis-perec-napraforgomaggal.html

A kenyérliszt helyett finomlisztet, a finomliszt helyett réteslisztet használtam, mert más nem volt itthon.
Az élesztő helyett pedig por élesztőt tettem bele 1 csomaggal. A tejpor a Penny-s tejpor volt, amit a kávémba szoktam rakni.

Az egészet  kenyérsütő gépbe raktam, hagytam, hadd dagasszon és kelesszen, és a második, formázás utáni kelesztést is elsumákoltam. Miután elkészültem a perecek sodrásával és formázásával, az első négyet ki is sütöttem.

Nagyon finom lett, és nagyon szép.





2 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam, tényleg nagyon finom :-))

    VálaszTörlés
  2. Jé, most látom, hogy ebben a blogban is vannak kommentek. Ezekről nem kapok e-mail értesítést. Én azóta kipróbáltam magos helyett sajtos - nagyszemű sós változatban is.

    VálaszTörlés