2013. január 13., vasárnap

Borsóleves

Két marék borsót, 4-5kockára vágott krumplit, 3felkarikázott sárgarépát, 2 gyökeret és petrezselymet felteszek főni. Sózom. Miután az ízek jól összefőttek (több, mint egy óra), berántom (pici olajon megpirítok 1 ek lisztet, lehúzom a tűzről, 1 tk pirospaprikát szórok bele, és beleöntöm a forrásban levő levesbe). Néha tésztát vagy csipetkét is főzök bele.

2 megjegyzés:

  1. Haho, adhatok egy masik borsoleves receptet? Isteni finom, erdemes kiprobalni:

    Hozzavalok: 1 tk olivaolaj, 1 nagy hagyma aprora kockazva, 2,5 csesze csirkehusleves, 3/4 tk tarkony, 0,5 tk so, frissen orolt bors, 30 dkg mirelit vagy friss zoldborso

    A felhevitett olajon megfuttatom a hagymat es kozepes hofokon, lefedve, idonkent megkeverve hagyom puhulni (kb 5 perc). Hozzaadom a levest, tarkonyt, sot es borsot, es felforralom. Hozzakeverem a zoldborsot, es hagyom felengedni (ha mirelitet hasznalok - ha frisset, megfozom).
    Simara turmixolom. Visszaontom a fazekba es osszemelegitem. Hidegen is talalhato.
    Talalaskor teszek a tanyerokba 1-1 kanal natur joghurtot (el is hagyhato).
    En ezzel talaltam:
    bagettet felszeleteltem 2 centis darabokra, olivaolajjal meglocsoltam es parmezannal megszortam, majd a sutoben kicsit megpiritottam. Lolanak osszevagva a levesbe tettem, nagyon izlett neki (is).

    VálaszTörlés