Imádom Laci bácsi (Teletál) vadas mártását, de hiába csinálom a honlapon levő recept szerint, nem lesz olyan, viszont a hétvégén sikerült egy egészen finomat készítenem.
Nem marhából, mert nálunk a csirkemell a legfőbb hús. A csirkemellet csíkokra vágtam, pici olajon fehéredésig sütöttem, sóztam, borsoztam, hozzádobtam egy fél fej hagymát és 3-4 babérlevelet, zsírjára sütöttem. A húst kiszedtem a serpenyőből és belekevertem 1 lapos evőkanál barnacukrot, feloldódás után belekarikáztam 3-4 répát és 1-2 gyökeret. Párolás közben az éppen készülő húsleves lével locsolgattam. Amikor puhára főtt, összeturmixoltam. Ízesítettem mustárral, citromlével, tejföllel, még sóval.
Férj és gyerek a husit mártással és spagettivel fogyasztotta, jómagam hús nélkül reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése