Felolvasztottam egy adag fagyasztott húslevest.
Ebben a lében főztem meg kb 5-6 sárgarépát, 1 kisebb zellert, fél karalábét, 4-5 fehérrépát, egy egész hagymát. Beledobtam a lébe 10-15 bors szemet, 4-5 babérlevelet, sóztam. A lé, épp csak ellepte a zöldségeket.
Természetesen, húst is főzhetünk együtt a zöldségekkel. Szerintem, a marha vagy a sertés tud igazán jó ízt adni az ételnek, ha nem húsleves lében, hanem vízben főzzük. Persze leveskockát is használhatunk, de én ezt kerülöm.
Ha húst is főztünk, szedjük ki a léből, amikor már jól megfőtt minden. Érdemes sokéig hagyni, hogy jól összeérjenek az ízek. A hagymát, a bors szemeket (teatojásban teszem bele) és a babérleveleket is kihalászom, és a fehérrépa nagy részét is (ha fás, mindet). A zöldségeket krumplinyomóval összenyomom úgy, hogy kisit darabos maradjon. A mártást berántom. Cukorral, mustárral, citromlével, sóval ízesítem még a szószt.
Nagyon finom a mártás spagettin. Lillának rántott csirkemellel tálaltam (épp csak fagyasztott volt itthon). Magamnak még ízesítettem tejföllel és sajtot is reszeltem rá. Apa pedig tejföllel, sajttal, rántott csirkemellel eszi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése