bnEgy ideje már érzem, változtatnom kell. Nem nagyon kívánom a húst, és
rettenet sokat nassolok. Szóval, hús elhagy, nass elhagy. Lütyőkéről
ismét kiderült, hogy nem bírja a tejtermékeket. Jó ideje kapja már
rendesen őket (kivéve tej), és elkezdett kipattogni a pofija, jöttek az
éjszakai nem alvások. Tök tudja már, hogy a tejtermékektől-e vagy sem,
fax kivan. Férj meg ugye megrögzött csirkemell+rizs+zöldség kombó párti.
Na most akkor főzzek. Három félét.
Mindenesetre a
hétvége a húsmentesség jegyében telt nálam. Meglátogatott a barátosném,
aki nem eszik húst. Jól jött az alkalom nekem is, hogy újra
belekóstoljak a húsmentes főzésbe és kajálásba. Már az elkészítés
folyamata is élvezetes volt. Zelleres burgonyakrém leves reszelt
sajttal, levesgyönggyel; zöldséges thai tészta (Nyonyesznek készítettem
hozzá sült csirkemell darabkákat is); rakott cukkini paradicsomos
pennével, és túrótorta. A rakott cukkini eszméletlenül szépre sikerült,
és legalább annyira finom is volt. Barátosné kedvence a tahi tészta és a
torta lett.
Rakott cukkini paradicsomos pennével
Feltettem a pennét főni bő, sós vízben.
Két nagy cukkinit meghámoztam (nem szeretem hámozatlanul), felkarikáztam. 2-3 gerezd fokhagymával, pici olívaolajon megpirítottam (fedő nélkül kicsit lesütöttem, de nem lett fonnyadt). Közben megsóztam, borsoztam.
4-6 szem paradicsomot leforráztam, pár perc múlva leöntöttem róla a forró vizet, hideget engedtem rá. Lehúztam a héját, 4-8 részre vágtam és kiszedtem a kocsonyás-magos részét.
Olívaolajon 2-3 gerezd fokhagymát és apróra vágott bazsalikomot pirítottam, ráöntöttem 4-5 dl paradicsomlevet, és beledobáltam a meghámozott, felszeletelt paradicsomokat. Sóztam, pici cukrot tettem bele. Sűrűre főztem, majd beleszedtem a kifőtt tésztát, és 1-2 percig még rotyogtattam.
Egy jénai aljába szedtem a cukkini felét. Meglocsoltam egy kis paradicsomlével. Erre tettem a tésztát, reszeltem rá parmezánt, és ráöntöttem a cukkini másik felét. A tetejét meglocsoltam 1-2 dl tejszínnel, paradicsomlével és bőven reszeltem rá parmezánt. 200 fokon lefedve 15-20 percig sütöttem (nem előmelegített sütőben), majd fedő nélkül még 5 percig, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
Én imádom csak így magában is, férjnek sózott, natúran serpenyőben kisütött csirkemell szeletekkel kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése