Egy igazán egyszerűrecept. Köretnek is kitűnő, de magában is megállja a helyét.
6-8 közepes nagyságú burgonyát héjában megfőzök.
Közben egy kisebb sütőtököt megpucolok, kimagozok, felszeletelek és pici olívaolajon megsütöm. Ne legyen túl puha, nem kell sokáig sütni.
Készítek egy besamelt. Tejmenteseknek olívaolajból vagy tejmentes margarinból, egyébként vajból. Kb 2 evőkanál vajat megolvasztok, kicsit megirítok benne 2 ek. lisztet. Lehúzom a tűzről és elkezdem tejjel (szójatejjEl, vegi milkkel, bármi tejmentessel) felönteni. Visszateszem a tűzre és összeforralom, ha szükséges. teszek még hozzá tejet, krémes állagú legyen. Sózöm, borsozom, szerecsendiót is lehet bele tenni.
Ha a krumplik kihűltek, meghámozom és felkarikázom őket. A felét egy jénai aljéba teszem, megsózom. Erre jön a sütőtök. Aki nem tejmentesen készíti füstölt sajtot is reszelhet rá. Így rétegezzük tovább, teteje besamel és füstölt sajt.
180 fokon fél órát sütöm fedővel, majd a fedő levétele után addig, míg kicsit megpirul a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése