2010. július 24., szombat

Lecsó, ahogy mi szeretjük

A lecsó nálunk mindig két külön lábasban készül. Először is megpucolok és felkockázok 1-1 közepes fej hagymát. Egy kicsi olajon, takarék lángon üvegesre pirítom. Közben férjnek felkarikázok egy kb. 20 cm hosszú kolbászdarabot, és rádobom a hagymára. Magamnak leginkább semmit nem dobok a hagymára, néha 2 pár virslit.

Leforrázzok 4-5 közepes nagyságú paradicsomot. Megmosok és felaprítok 6-7 paprikát. Rádobom a kolbászos cuccra, majd újabb 6-7 db felkockázott paprikát dobok a sajátomra. A paprikát nem nagyon apróra vágom, mert valahogy finomabb, ha nagyobb darabokban hagyom. Még mindig takarék a láng. Leöntöm a forróvizet a paradicsomokról és hideget engedek rájuk. Lehúzom a héjukat, kiszedem a csumájuk alatti keményebb részt, felaprítom, és fele-fele arányban a paprikára öntöm. Megszórom a lecsókat egy kis ételízesítővel, megkeverem, és lefedem mindkét lábast. 20-30 perc múlva 2-2 felvert sózott tojást ütök rájuk, és megkeverem. Még mielőtt pöndörödne a paprika vékony héja. Azt nagyon rühellem. Rottyan még egyet és friss, foszlós kenyérrel már tálalom is.

Imádom. A tökfőzelék mellett a másik nagy kedvenc így nyáron.

Lábasonként kb. 2, 2,5 adag lecsóm lesz. A kolbász és virslimentes kalória és tapanyag tartalma így alakul, ha 2 adagban eszem meg:

Kalória: 238 Kcal
Fehérje: 8,48 g
Szénhidrát: 13,02 g
Zsír: 16,3 g
Koleszterin: 210 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése