Már pénteken tudtam, hogy ma mi lesz a menü. Tárkonyos zöldségragu leves, ha már végül sikerült beszereznem egy szép cserepes tárkonyt, és "ezerszigetes" csirkemell illetve hal rizzsel és krumplipürével. A mindmegettén talált ezerszigetes receptet picit átvariáltam a saját ízlésünk szerint. Kalóriát nem számoltam.
Tárkonyos zöldségragu leves
Egy kisebb fej hagymát, 4 közepes szem krumplit, 2 sárgarépát, 1-2 gyökeret, 1 kisebb zellert és olyan 15 dkg fagyasztott borsót megtisztítottam illetve hámoztam és felaprítottam. Pici olajat öntöttem egy lábasba és rádobtam a zöldségeket. 1-2 percig normál lángon kevergetve sütöttem, majd takarékra vettem. Lenyisszantottam egy 5-7 centis tárkonyágat, megmostam és ollóval a zöldségekre aprítottam. Szórtam egy kis ételízesítőt is a párolódó finomságokra, majd fedő alatt 20-30 percig pároltam. Ezután felöntöttem vízzel, normál erőre vettem a lángot, vártam, míg elkezd forrni, takarékra vettem és még egy órát főztem a levest takarékon. Közben elkészítettem a husit, a rizst és a krumplit. 2-3 nagyobb evőkanál tejfölhöz kevertem 1 lapos evőkanál lisztet, lassan, apránként felhígítottam a levessel, majd beleöntöttem a levesbe. Normál lángon még rottyantottam egyet. Nos ennyi.
Ezesziget öntetes csirkemell és halszeletek
2 fagyasztott halszeletet, már előző este kivettem a fagyasztóból. 4 darabra vágtam. 40 dkg csirkemellet letisztítottam, felszeleteltem és enyhén kiklopfoltam. Sóztam, borsoztam a hal és a csirkeszeleteket is.
Pici olajon hirtelen kisütöttem a szeleteket, és enyhén kiolajozott tepsibe fektettem őket.
Az öntethez, 4 dl főzőtejszínhez kevertem 1 dl ketchup-ot, 3 teáskanál mustárt, sót, borsot ízlés szerint, aprított snidlinget, 6-8 apróbb ecetes uborkát és 1-2 paprikát, kapribogyót (nem szükséges, elég savanyú), és pici reszelt parmezánt. Az öntetet a húsokra és a halakra öntöttem. Fóliával letakarva a sütőben 30 percig sütöttem, majd fólia nélkül újabb 30 percig. Amíg sült elkészítettem a burgonyapürét és a rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése