4 pohár natúr joghurtot beleöntök egy szűrőbe, amit kibélelek egy ritkább szövésű konyharuhával. A szűrőt egy edénybe helyezem, és hagyom a savót kicsöpögni. Állítólag 4 óra elég erre, én egy éjszakán át szoktam hagyni. Másnap kb. ötöd annyi 32% zsírtartalmú tejszínít felverek, és a joghuttal együtt összekeverem egy lezárható tálban. Egy adagot kiszedek és mézzel meglocsolom, a többit a hűtőbe teszem. Jól eláll.
Nagyon laktató reggeli vagy tízórai, főleg magvakkal kiegészítve, de gyümölccsel is finom lehet. A görög szerű joghurt sokkal sűrűbb és krémesebb, mint a natúr és nem olyan savanyú.
A savó állítólag, jól használható kenyérsütésnél. Egyszer majd kipróbálom azt is.
A recept forrása: http://alapanyagok.blogspot.com/2009/06/gorog-joghurt-hazilag.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése