Drága T. jut eszembe valahányszor elkészítem ezt az isteni étket. Mert ngyon finom. Egy baj van vele csupán, eteti magát, nem lehet abbahagyni. T-től tanultam, amikor még ő volt a Szomszédasszoy. Egyszerű, gyorsan elkészül és akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát áll a hűtőben, de nálunk gyakorta előfordul, hogy erre nincs ideje. Egy órát még bírjuk, aztán rávetjük magunkat.
Lássuk hát, álljon itt örök emlékül.
Fél csomag orsótésztát olajos, sós vízben kifőzök, leszűröm, és hideg vízzel leöblítem, jó kihűtöm. Én a durumtésztára esküszöm, de ez ízlés dolga. Klóriában talán nem kevesebb, de lassabban szívódik fel.
2 db konzerv olajos tonhalat összekeverek kb. 1 ek citromlével, 2-3 ek majonézzel, 1 tk mustárral, sóval, borssal ízlés szerint. Felkockázok 1 nagyobb paradicsomot, 2 paprikát, ha van, egy kaliforniai paprikát, 1 fej lilahagymát, 5-6 csemege uborkát. A felkockázott zöldségeket a tonhalas krémbe keverem, és mindehhez hozzáadom a hideg tésztát. Alaposan összekutyulom és hűtőbe teszem.
Hozzávalók mérlegen mérhető egységekben:
250 g orsótészta
160 g olajos tonhalkonzerv
20 g majonéz
5 g mustár
1 ek citromlé
só
bors
100 g paradicsom
150 g paprika
40 g lilahagyma
150 g csemegeuborka
Kalória- és tápanyagtartalom (az értékek az egészra vonatkoznak, kb. 4 adag)
Energia: 1575 kCal
Fehérje: 82 g
Szénhidrát: 258 g
Zsír: 23 g
Koleszterin: 34 g
1 db olajos tonhal konzervvel a kettő helyett:
Energia: 1416 kCal
Fehérje: 59 g
Szénhidrát: 258 g
Zsír: 17 g
Koleszterin: 20 g
És végezetül, a tonhalról néhány szó:
http://www.mindmegette.hu/tonhalat-mertekkel-43806
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése