2009. november 28., szombat

Bruschetta, ahogy mi szeretjük

A google, paradicsom, bazsalikom eredménye lehet a bruscetta is. Egyszerű elkészíteni, és mégis valami hihetetlen boldogsággal tölt el az íze. Igazából előétel, de pl. a nagy nyári forróságban, mi imádjuk könnyű vacsora gyanánt.
A paradicsomokat apró kockára vágom, és egy kisebb salátástálba öntöm. A bazsalikomot és/vagy a petrezselymet megmosom, megszárítom és felaprítom, majd a paradicsomra szórom. Előfordult már az is, hogy csak petrezselyem került a paradicsomokra. A keveréket borsozom, és meglocsolom egy pici olivaolajjal.

Közben kenyereket pirítok.

A pirítósra halmozva a paradicsom keveréket, a nagyszerű étel fogyasztható. Olivaolajjal még meglocsolhatjuk enyhén a falatkát, és ízlés szerint a pirítóst fokhagymával megkenhetjük, mielőtt ráhalmozzuk a paradicsomot. Reszelt parmezánnal fokozhatjuk a hatást.

Graham toast kenyér darabja:
49 kcal
1.8 g fehérje
9.3 g szénhidrát
0.5 g zsír
0 g koleszterin

Paradicsom keverék egy pirítóshoz:
16 kcal
0.3 g fehérje
1.3g szénhidrát
0.01 g zsír
0 g koleszterin

1 g parmezán:
4 kcal
0.3 g fehérje
0.03 g szénhidrát
0.26 g zsír
0.68 g koleszterin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése