2010. június 22., kedd

Rakott zöldségek

Sok-sok zöldséget ide! Pontosan ezt éreztem délután óta. Hazafelé bementem a zöldségeshez és beszereztem ezt-azt. Máris készülhet a vacsora. Nekem magában, férjúrnak meg köretként is jó valami húsféléhez, ami csirke.

Egy piros kalifornia paprika felét vastagabb csíkokra vágtam, másfél TV paprikát és egy kicsi fej lilahagymát (ezt legközelebb kihagyom) meg karikákra. Két kisebb cukkinit meghámoztam és felkarikáztam, csak úgy, mint egy cső kukoricát. A patiszont meghámoztam, kimagoztam és felszabdaltam. Az egészet tálba öntöttem és jól megszórtam fokhagymás villámpáccal. Egy kicsi pataki tálba borítottam, lefedtem és 180 fokon 35-40 percig sütöttem. Kivettem a sütőből és megpárolt zöldségekre szeleteltem két hámozott, kocsonyás részétől megszabadított paradicsomot, ráöntöttem egy nagy doboz tejfölt és rászórtam 8-10 dkg trappistát. Visszatettem a sütőbe és rápirítottam a sajtot kb 15-20 perc alatt.

Hozzávalók

1 kicsi fej lilahagyma
150 g  piros kaliforniai paprika
150 g tv paprika
330 g cukkini
200 g patiszon
1 cső kukorica
150 g paradicsom
1 doboz tejföl
100 g trappista

Energia- és tápanyag tartalom (az egészre vonatkozik, én a felét megettem vacsira)

Energia: 1453 kCal (olaj nélkül csak 1289, és ha tejfölt és sajtot is felére csökkentjük már csak 849)
Fehérje: 49 g (oliva nélkül fél adag tejföllel és sajttal:  29 g)
Szénhidrát: 68 g (oliva nélkül fél adag tejföllel és sajttal: 59 g)
Zsír: 76 g (oliva nélkül fél adag tejföllel és sajttal: 38 g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése