Dödölle:
6-8 szem burgonya felkockázva
kb 30 dkg liszt
só
fél fej hagyma
olaj
A
krumplit megfőztem annyi lével, ami épp ellepte. Miután megfőtt,
krumplinyomón átnyomtam, visszatettem a főzőlébe, megdagasztottam,
vissza tettem a tűzre, rottyant egyet, és elkezdtem hozzáadagolni a
lisztet. A közepétől átadtam a dagasztás eme részét Attinak, mert egyre
nehezebb volt már a munka. Végig tűz felett kevergettük a lisztes
krumplit. Egészen addig adagoltuk a lisztet, míg a fakanálról már levált
a tészta, de nem volt kemény. Olajos kanállal tepsibe rendeztem a
"gombócokat". 15-20 percig sütöttem 180 fokon. Ezután még serpenyőben,
olajon pirítottam a dödölléket, a végére hozzáadtam az apróra kockázott
hagymát is, kicsit meg is kapódott itt-ott. Azért nem rögtön az elején,
mert a dödölle lassabban pirul, mint a hagyma, így a hagyma hamar
megéghet.
Lehet így magában tejföllel sfogyasztani, vagy sült szalonna/bacon kockákba forgatni és tejföllel kínáni, vagy köret a pöri mellé.
Eszméletlen finom volt a vörösboros
marhapörivel, amit mostanában mindig a Femina receptje szerint készítek.
A tarhonya meg is maradt szinte úgy, ahogy volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése