2016. január 1., péntek

Vörösbörös marhapörkölt dödöllével

Dödölle:
6-8 szem burgonya felkockázva
kb 30 dkg liszt

fél fej hagyma
olaj

A krumplit megfőztem annyi lével, ami épp ellepte. Miután megfőtt, krumplinyomón átnyomtam, visszatettem a főzőlébe, megdagasztottam, vissza tettem a tűzre, rottyant egyet, és elkezdtem hozzáadagolni a lisztet. A közepétől átadtam a dagasztás eme részét Attinak, mert egyre nehezebb volt már a munka. Végig tűz felett kevergettük a lisztes krumplit. Egészen addig adagoltuk a lisztet, míg a fakanálról már levált a tészta, de nem volt kemény. Olajos kanállal tepsibe rendeztem a "gombócokat". 15-20 percig sütöttem 180 fokon. Ezután még serpenyőben, olajon pirítottam a dödölléket, a végére hozzáadtam az apróra kockázott hagymát is, kicsit meg is kapódott itt-ott. Azért nem rögtön az elején, mert a dödölle lassabban pirul, mint a hagyma, így a hagyma hamar megéghet.
Lehet így magában tejföllel sfogyasztani, vagy sült szalonna/bacon kockákba forgatni és tejföllel kínáni, vagy köret a pöri mellé.

Eszméletlen finom volt a vörösboros marhapörivel, amit mostanában mindig a Femina receptje szerint készítek. A tarhonya meg is maradt szinte úgy, ahogy volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése