A csülköt
előző este bepácoltam: 6 gerezd fokhagymát elkevertem 2 ek tengeri
sóval, vártam egy kicsit, addig bevagdostam a csülköt. Bedörzsöltem a
húsba a keveréket, majd még egy őrölt majorannából, őrölt babérlevélből,
fűszerköményből és borsból álló keveréket is. Bettem egy zacsiba - nem
volt hely a hűtőben egy újabb tálnak - és hűtőbe tettem egy éjszakára.
Másnap
reggel fél liter sörrel, 4-5 cikkere vágott hagymával belefektettem az
őrségi cserép fazekamba, majd 150 fokon, légkeverésen fél óránként
locsolgatva kb 4-5 órán át sütöttem.
Közben a krumplikat megpucoltuk, nagyobb cikkekre vágtam, előfőztem sós lében.
Amikor
a csülök megpuhult, kivettem, a krumplit tepsibe rendeztem, és
alsó-felső sütésen pirítani kezdtem a legmagasabb hőfokon. Elég lassan
kezdett el pirulni, kb fél óra után az időközben felszeletelt csülök
darabokat a krumpli közé rendeztem, és a bőre pirulásáig sütöttem,
ügyelve, hogy a hús szeletek végig a bőr vagy a hagymaszeletek
takarásában legyenek, hogy ne száradjon ki. 10 percenként meglocsoltam a
husi szeleteket a cserépfazékban visszamaradt hagymás lével, nagyon
óvatosan, csak kicsit, hogy ne tocsogjon a lében a krumpli. Úgy rémlik, még 45 percig sültek a finomságok, miután a csülök darabokat a krumpli cikkek közé rendeztem.
Ez is szinte azonnal elfogyott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése