Mézeskalács a Street kitchen-ről. Nem szeretem a mézeskalácsot, de erre én is rájárok. Dobozban tárolom.
Bejgli a Street kitchen-ről. Én négy rudat készítettem az adagból, ahogy a recept írja. (A filmben hármat készítenek.) 2 mákost és 2 almás-gesztenyést. A mákos tölteléket 40 deka mákból készítettem, ez sok lett, kb 2/3-át használtam fel a két rúdba. Nekem jóval több tej kellett, mint amit a recept ír, és tettem még bele rumot, 2 evőkanál baracklekvárt, és egy pici citromlevet. Az almás gesztenyésben 2 x 250 gramm gesztenyemasszához kevertem 2 reszelt, párolt almát, amit 1 ek cukorral pároltam meg. Bejgli rajongó sem vagyok, de ez tényleg puha és omós, és telistele van töltelékkel. Amúgy az enyémek oldalt szétcsattantak, de nem zavaró. Fóliával tekertem be, így tárolom.
Mandulás marcipános korongok. Ennek a felére nem jutott marcipán, így a kis korongokat egymással tapasztottam össze, és az egyiket bevontam csokimázzal, tehát mini islerek készültek belőle. Nagyon puha, finom kis falatkák. Tálcán fóliával letakarva és dobozban tárolom.
Linzer: a femináról, én 20%-al megemeltem az adagot. A tésztát kb 3-5 mm vastagságúra nyújtottam, és 180 fokon (alsó-felső sütés) kb 8-10 percig sütöttem. Sajnos eszméletlenül puha azonnal. Tálcán lefóliázva és dobozban is tároltam, mind puha és omlós a mai napig.
37,5 dkg liszt
1 tk sütőpor
25 dkg Rama margarin
12,5 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése