2013. június 1., szombat

Új kedvenceim: Lorraine Pascale és a focaccia

Egyik este/éjjel nem tudtam aludni, és a TV Paprikára lapoztam. Épp egy sütögetős műsor ment. Lorraine Pascale készített rozmaringos focaccia-t, epres-maszkarpónés piskótatekercset, és valamiféle rakott tésztát.

Na mondom, ezekre nekem tuti nincs időm, és de. Meglepően gyorsan elkészthetők. Már ami, a focaccia-t és a piskótatekercset illeti.

Isteni lett mindkettő.

A focaccia tészta feléből elkészítettem az eredeti receptet, a másik feléből kenyérlángos lett. 23 x 33 -as téglalapra nyújtottam. Tejfölt, hagymát és bacon-t pakoltam rá. A tészta BL80-as (kenyérlisztből) készült. Nagyon finom lett a kenyérlángos is és a focaccia is. Kívül ropogós, belül puha, pont ahogy szeretem. Olivaolajba mártogatva, bazsalikomos, olivaolajos, paradicsommal, juhtúróval tálaltam.

A recept: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/rosemary_and_sea_salt_12392










2 megjegyzés:

  1. Megvan a csajszi konyve, nagyon jo kis receptjei vannak :).

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszenek. Amit eddig kipróbáltam, az nem volt bonyolult, és isteni finom. :-) Bár én csak a netről nézem a recepteket, meg megy a TV Paprikán két BBC-s műsora is.

    VálaszTörlés