Zöldséges pulykaragunak indult, aztán adtam hozzá meg egy kis tejfölt is.
1 fej kockára aprított hagymát, 2-3 szál kockára vágott sárgarépát, 2-3 szál kockára vágott zsenge fehérrépát olajon megfuttattam. Rádobtam a fél kiló felkockázott pulyahúst. Sóztam, borzoztam, dobtam rá jó sok szárított majorannát és petrezselymet. A hús kifeherédesééig fedő nélkül, nagy lángon sütöttem, majd fedő alatt takarékon. A vizet folyamatosan pótoltam. Közben még a fagyasztott borsót is belekevertem. Amikor megpuhult a hús, megszórtam a ragut egy 1 evőkanál liszttel, csomómentesre kevertem, öntöttem rá még gy kis vizet, összefőztem, és végül 4 jókora evőkanál tejfölt kevertem bele, ezzel is rottyant egyet.
Rizzsel, és bulgurral tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése