2011. november 1., kedd

Csirkemelles-zöldséges tészta

Sokszor rendeltünk a Wasabi-ból, és mindig szerettem volna itthon is kipróbálni. Van wok-om is. Évek óta porosodik a szekrény tetején. A receptet a netről loptam, és mindig annak megfelelően variálom, hogy milyen zöldségek vannak itthon. Hús nélkül is kafa, de a szoptatás miatt egyelőre magamnak is csirkemellel készítem.

Hozzávalók

30-50 dkg csirkemell (kinek mennyihez van gusztusa vagy épp mekkora a csomag a fagyasztóban)
10 dkg (fél csomag) rizstészta vagy wok tészta (Tesco-ban egy időben kapható volt mindkettő, manapság csak a wok tésztát látom, Auchan-ban viszont van ez is, az is. Szerintem rizstésztával jobb. A wok tészta lisztből készül, a rizstészta rizslisztből, gluténmenetes)

A páchoz:

1 ek ecet
1 ek cukor (barna cukrot használok)
2-3 ek szójaszósz
1-2 ek halszósz (néha elmarad)


A pácba teszem a felaprított csirkemellet. Van, hogy csak fél órára, de így is finom lesz.

A zöldségeket csíkozom, aprítom. 2-3 sárgarépa és 1 kisebb fej lilahagyma mindig kerül bele. Aztán szoktam még kevés borsót mutatóba, fagyasztott wok zöldség mixet, gyökeret, zellert (ezekből 1-1 darabot), 2-3 gerezd fokhagymát összenyomva, szóval, mikor mit.

A wokban felforrósítom a mogyoró- vagy szezámolajat, adok hozzá napraforgó olajat is, majd beledobom a csirkét, sózom, borsozom, lehet bele chili-t is tenni. Addig sütöm, míg kevés leve marad. Közben a tésztát leöntöm forró vízzel, olyan 5-10 perc alatt kész. Hozzáadom a csirkéhez a zöldségeket. Ha kész, - ez ízlés dolga, van aki roppanósabban szereti a sült zöldségeket, van, aki plottyadtan - leszűröm a tésztát és jól átforgatom a megsült zöldségekkel és hússal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése