2011. július 21., csütörtök

Egy jól sikerült kenyér

Amikor elhoztam anyutól a kenyérsütő gépet, azt hittem, majd megváltom a világot az egészséges és finom kenyereimmel. Aztán sorra landoltak a kukában mind..velük meg a keverőlapátok. A harmadik felhajtása és megvétele után, férj közölte, ez volt az utolsó. Azóta nagyon figyelek, és nem is dobtam ki kenyeret, mert Aldi kész lisztből készítem. A napokban elfogyott a kész liszt, meg a kenyér is. Gondoltam, kipróbálom valamelyik receptet a géphez adott könyvből. Volt itthon fehér tönkölylisztem, ami bármelyik recepttel használható. A legegyszerűbbet, a fehér parasztkenyeret választottam. Kelesztés és sütés közben egy konyharuhát tettem az ablakra, az oldalsó szellőzőket azonban nem takartam le.

A hozzávalók a felsorolás sorrendjében kerültek a gépbe és a 3 órás (normál) programon sült a kenyér. Csodaszép lett. Sajnos fotó nem készült.

300 ml tej
2 ek margarin/vaj (én RAMA-t használtam)
1 és 1/2 tk só (ebbő lehetett volna kicsit többet)
1 és 1/2 tk cukor
540 g 1050-es liszt (a tönköly ilyen)
1 csomag szárított élesztő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése