500 g csirkemell / marha (finomra darált)
1 fej vöröshagyma apróra kockázva
1 ek vaj
1 tojás
1 dl tejszín
60-100 g zsemlemorzsa
2-3 mk só (de inkább ízlés és só fajta szerint)
csipetnyi bors
csipetnyi római kömény
A vajon a hagymát megfuttatjuk. A felvert tojásba keverjük az 1dl tejszínt, és ebben elkeverjük a zsemlemorzsát. A masszát összekeverjük a vajas hagymával és a hússal, fűszerezzük. Diónyi golyókat formázunk és kb 2 ek-nyi vajon folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük.
Sült krumplival vagy pürével és zacskós hollandi mártással esszük. Az áfonya szósz is jó lenne hozzá pluszban. A hollandi mártás helyett pedig barna mártás, amit még soha nem készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése