2015. március 4., szerda

Tejszínes rikottás gombaszósz

Volt itthon 250 gramm gomba. A család nem rajong érte de én szeretem. Megpucoltam, maradt 130 gramm (a tönkjét nem használom). 30 g hagymát felaprítottam, apróra kockáztam, pici olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a gombát. Sóztam, borsoztam. 10 percig pároltam lassú tűzön. Adtam hozzá egy fél ek. lisztet, elkeveretem. Hozzáöntöttem 2 dl tejszínt és akkor jött az ötlet, beleteszem a maradék ricottát is. Már 3 napja felbontottuk, és nem szeret sokáig állni, viszont nem fogyott még el. Az egészet összeforraltam 2 perc alatt. Közben még ízesítettem. Mehet majd a spagettire délben. Ami meg megmarad, a fagyasztóba olyan időkre, amikor nem lesz időm főzni, és rendelni is elfelejtek.

Az egész kalóriatartalma 880. Sztem, 6-8 adag lehet, tehát 110-146 kcal. Plusz a spagetti. Ha 60 gramm száraztésztával számolok egy adagot, akkor 226 kcal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése