2014. október 25., szombat

Mártogatósok 2.

Volt egy zacskó tortilla csipszünk, és amúgy is mexóki napokat tartottunk, így készítettem a csipszhez háromféle mártogatóst, a salsat és a sajtost kicsit másképp, mint a legutóbb.

Sajt: felforrósítottam a tejszínt (kb 2 dl), beledobtam 1,5 kocka President chedar ömlesztett sajtot és belekanalaztam 2-3 ek natúr tejszínes krémsajtot. Összefőztem homogénre, és kellő sűrűségűre. Főzés után egy csöpp mustár és só került még bele ízlés szerint. A tejszín kicsit sok lett, ebből elég 1 dl szerintem, és a natúr tejszínes krémsajt helyett is valami markánsabb kellett volna pl. trappista krémsajt.

Salsa: egy fej hagymát apróra vágtam, pici olajon megfonnyasztottam, közben adtam hozzá 2-3 gerezd fokhagymát összenyomva. A tűzről levéve egy pici (1 tk) liszttel megszórtam, elkevertem, felöntöttem paradicsomlével, és sűrűre főztem, hogy a hagyma se roppanjon. Közben sóztam, borsoztam és egy kicsi chili paprikát is aprítottam bele.

Készítettem még avokádókrémet is, ezen semmit sem változtattam: avokádó összetörve villával, fél lime levével meglocsolva, sózva és egy paradicsomot vágok bele, apróra kockázva. Sajtkrémmel is finom, ilyenkor nem teszek bele paradicsomot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése