Mostanában készítettem ilyeneket:
Zabpelyhes
csirkemell fasírt: a kenyér helyett sós vízbe áztatott zabpehellyel,
tojás sem volt benne. Mivel elég híg lett a zabpelyhes massza, így az
egész massza is, kevertem még hozzá zabpelyhet, hagytam állni 15 percig,
utána sütöttem, és a frissen belekevert zabpehelytől még ropogós is
lett. Kókuszolajban sütöttem. Kipróbáltam én is.
Zabkása:
kókusztejet, vaníliát, zabpelyhet összekeverk egy lábasban, kb 5 percg
főzöm, ha nagyon sűrű, még vízzel hígítom. A végén, maikor már hűlt egy
kicsit, belekeverek fél összenyomott banánt.
Teljes
őrlésű tönköly darából tejbegríz: kókusztejet hígítok kicsi vízzel,
teszek bele vaníliát (kikapart belsejét), amikor forr, bele a darát, és
egy percig főzöm. Ha túl sűrű lesz, mehet még bele kókusztej vagy víz.
Lehet még kókuszreszeléket is vagy kinek, mi a szimpi. Lilla nagyon
szereti, kakóval szóróm, mint a sima tejbegrízt.
Avokádókrém
natúran: avokádó összetörve villával, fél lime levével meglocsolva,
sózva és egy paradicsomot vágok bele, apróra kockázva.
Padlizsánkrém
szintén majdnem natúran: sokáig sütöm a félbevágott padlizsánokat, ki
sem kell csepegtetni. Lehúzom a héját, vagy kikaparom a belét, a magos
részt nem használom fel. Citromlével meglocsolom, só, bors rá, és egy
pici majonéz light bele. Összekeverem olivaoljban összetört
lilahagymával (apróra kockázva). Mindezt egy fakanálnyéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése