2014. március 7., péntek

Az egészségesség jegyében

Mostanában készítettem ilyeneket:

Zabpelyhes csirkemell fasírt: a kenyér helyett sós vízbe áztatott zabpehellyel, tojás sem volt benne. Mivel elég híg lett a zabpelyhes massza, így az egész massza is, kevertem még hozzá zabpelyhet, hagytam állni 15 percig, utána sütöttem, és a frissen belekevert zabpehelytől még ropogós is lett. Kókuszolajban sütöttem. Kipróbáltam én is.

Zabkása: kókusztejet, vaníliát, zabpelyhet összekeverk egy lábasban, kb 5 percg főzöm, ha nagyon sűrű, még vízzel hígítom. A végén, maikor már hűlt egy kicsit, belekeverek fél összenyomott banánt.

Teljes őrlésű tönköly darából tejbegríz: kókusztejet hígítok kicsi vízzel, teszek bele vaníliát (kikapart belsejét), amikor forr, bele a darát, és egy percig főzöm. Ha túl sűrű lesz, mehet még bele kókusztej vagy víz. Lehet még kókuszreszeléket is vagy kinek, mi a szimpi. Lilla nagyon szereti, kakóval szóróm, mint a sima tejbegrízt.

Avokádókrém natúran: avokádó összetörve villával, fél lime levével meglocsolva, sózva és egy paradicsomot vágok bele, apróra kockázva.

Padlizsánkrém szintén majdnem natúran: sokáig sütöm a félbevágott padlizsánokat, ki sem kell csepegtetni. Lehúzom a héját, vagy kikaparom a belét, a magos részt nem használom fel. Citromlével meglocsolom, só, bors rá, és egy pici majonéz light bele. Összekeverem olivaoljban összetört lilahagymával (apróra kockázva). Mindezt egy fakanálnyéllel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése