Vettem egy doboz Barilla tésztát, a dobozon volt egy recept, azt próbáltam ki. Sokszor fogom készíteni, nagyon finom lett.
Elkészítettem egy alap besamelt. 8 dl tejet felforraltam (mikroban), félretettem. 60 g vajat felforrósítottam, belekevertem 60 g lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítottam. A forró tejet állandó
keverés mellett, apránként hozzáöntöttem. Amikor elkészült, sóztam. Én a borsot és a szerecsendiót kihagytam.
Elkészítettem a tölteléket:
450 gramm fagyasztott spenótot pici olivaolajon felolvasztottam, sóztam és fedő alatt rövid ideig pároltam. Elég lett volna a fele is (ezt azért írom, mert a Bonduelle leveles fagyasztott spenót 2 zacskóba van csomagolva, szóval, könnyen felezhető). Hozzákevertem 600 gramm szemcsés sajtot (Pennyben kapható Frische kase), eredetileg 500 g ricotta kellett volna, de az nem volt. Ennek is elég lett volna a fele, vagy 400 g. Sóztam, megszórtam reszelt parmezánnal. Fedő nélkül sütöttem kicsit.
A besamel felét egy tepsi aljába öntöttem.
Megvártam míg a töltelék langyos lesz, és beletöltöttem a cannellonikba.
Egy 19 x 22 centis tepsibe rendeztem a töltött tésztákat, röntöttem a besamel másik felét. Megszórta parmezánnal a tetejét, és 190 fokon 30-35 percig sütöttem. Lezártam a sütőt, és a tésztát még benne hagytam kicsit.
Sajnos a végtermékről nem készült fotó. Legközelebb pótolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése