2013. október 18., péntek

Céklából

Rákattantam a céklára. Készítettem mostanában

1. Céklás burgonyapürét (kb 2:1 arányban a burgonya és a cékla; a burgonya főzve, a cékla héjában sütve) remélve, hogy Lilla jóízűen eszi majd, mert kicsit édeskés, és mert igen csajos színe van. A véleménye ennyi volt: "Nem ízlik anya, nem kérem"....és ez, miután megkóstolta, szóval nem ám úgy, ahogy a legtöbbször, hogy bele sem nyal, és nem kell. Nekem bejött.

2. Céklasaláta mézes - mustáros öntettel:  héjában megsütöttem a céklát, megpucoltam, felcsíkoztam, amikor kihűlt összekevertem egy adag felcsíkozott jégsalival, és ezt a szószt öntöttem rá.

3. Savanyúkáposztás, céklás, majonézes saláta: nagyon finom majonéz nélkül is, ezért csak a felét kevertem össze light majonézzel, egész kevéssel, szóval túl szaftos nem lett. Nekem nagyon ízlik majonézzel is, anélkül is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése