2013. szeptember 29., vasárnap

Borsos tokány nálunk

Eddig csak ettem, de még sohasem készítettem. A marhát nem nagyon szeretem, szárnyasból nem akartam készíteni, kipróbáltam tarjával. Elolvastam sok receptet. Ahány, annyi féle, és igazából a mai napig nem tudom, milyen az igazi borsos tokány, de az olvasottakból én azért összeraktam a miénket az alábbi módon. Isteni finom lett, a végén még egy kis tejfölt is el tudok képzelni a sűrítésnél víz helyett.

Amit használtam hozzá:

1 kg tarja
kevés kockára vágott füstölt zsírszalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna
paradicsom
paprika

A tarját felcsíkozom, mentesítem a zsíros részektől (én már csak ilyen húsfaragó vagyok, addig tisztogatom, míg teljesen tisza nem lesz).

A felkozkázott szalonnán a szintén felkockázott hagymát megfuttatom, rádobom a husit, fehéredésig sütöm. Pici vizet teszek alá, sózom, borsozom, jól megszórom majorannával, beleteszek egy szeletelt paprikát (3-4 hosszú csíkba szeletelem, hogy amikor megfől, az összepöndörödött héját könnyen el tudjam távolítani), és egy héjától, magjától fosztott, darabolt paradicsomot. Zsírjára sütöm, felöntöm vízzel, ismét zsírjára sütöm, felöntöm vízzel, és teszem ezt addig, amíg a hús szinte szét nem mállik (szeretem, ha nagyon puha). Megszórom egy pici lisztttel (1 ek), felöntöm egy pici vízzel, és összerottyantom.

Tarhonyával tálalom. Nem ám, a szeletelt spagetti tarhonyával, hanem az igazival.

Isteni finom.

1 megjegyzés:

  1. "szeletelt spagetti tarhonya" :D - kellett pár másodperc, míg leesett, hogy ez a söréttarhonya (abból lesz az úttörőgombóc, ha összeáll :-))

    VálaszTörlés