2012. december 31., hétfő

Frankfurti leves

negyed fej csíkokra vágott kelkáposzta
3 pár frankfurti visrsli
3-4 közepes burgonya
fél közepes fej apróra vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
késhegynyi őrölt kömény
1 tk. piros paprika

bors
majoranna
olaj
1-1,5 dl tejföl (ízlés szerint)

Kevés olajon megfonnyasztottam a hagymát, majd picit később hozzákevertem a fokhagymát és egy késhegynyi őrölt köményt. Amikor üveges lett a hagyma, lehúztam a tűzről, 1 teáskanál piros paprikával szórtam meg.  Rátettem a kelkáposztát és a kockákra vágott burgonyát, felöntöttem vízzel, sóztam, borsoztam és megszórtam majorannával. Lassú tűzön jól összefőztem, a végére belekarikáztam a virsliket. Két perc múlva belekevertem a tejfölt (lehet a tejfölbe egy kanál lisztet is keverni előtte).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése