2012. december 31., hétfő

Mustáros, ketcup-os tarja serpenyős burgonyával

A húsokat felszeleteltem, vékonyra klopfoltam.

A páchoz összekevertem a következőket:

olaj
1-1,5 dl ketchup
1-2 kanál mustár
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
bors
pici őrölt kömény
1 kupak citromlé

Egy éjszakára a pácba tettem a hús szeleteket lefedve.

Másnap egy pataki tál alját kibéleltem szeletelt baconnel. Enyhén sóztam és ráfektettem a húsokat. 180-200 fokon (alsó - felső sütés) lefedve sütöttem 1,5-2 órát. Nagyon sok levet eresztett, le kellett öntenem belőle, de még mindig majdnem ellepte a húsokat. Lilahagymát, hagymát és újhagymát karikáztam a húsokra, és rávágtam még pár darab bacon szeletet, fedő nélkül még omlósra pirítottam (15-30 perc alatt). Úgy szeretem, ha szinte magától szétesik.

Köretként serpenyős burgonyát tálaltam hozzá. Mivel a sütő foglalt volt, a megpucolt, felkarikázott és besózott burgonyát egy serpenyőben pároltam puhára, és a vége felé a húsról leönött ízes lével még meglocsoltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése