2012. október 31., szerda

Mediterrán pulykatokány rizzsel

Gyorsan elkészül, nincs vele sok macera.

Tipikus "mi van itthon" kaja. Benéztem a fagyasztóba, a spejzbe, meg kinéztem a fűszerkertbe. Összeszedtem olyan 30-40 dkg pulykamellet, 3 sárgarépát, 1 gyökeret, 1 hagymát, 1 üveg paradicsomlevet, 1 gerezd fokhagymát és görög bazsalikomot, meg persze a rizst (ismét rizottó rizs, jó mancsos lesz).

Olívaolajon fehéredésig sütöttem a felkockázott pulykamellet a csíkokra vágott hagymával, kockára vágott répákkal, összezúzott fokhagymával. Ezután megsóztam, és fedő alatt lassú tűzön pároltam az összetevőket vagy 10 percig, majd ráöntöttem a paradicsomlevet, és beleszórtam a bazsalikomot. Olyan 40-50 perc múlva már puha volt a hús és az összes zöldség, a paradicsomlé pedig elfőtt annyi vizet, hogy besűrűsödött kicsit, de még mindig bőven szaftos volt.

Közben kifőztem a rizst (jó mancsos lett).

Lilla adagját aprítóban összeturmixoltam, még így is darabos maradt és nagyon finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése