Gyorsan elkészül, nincs vele sok macera.
Tipikus
"mi van itthon" kaja. Benéztem a fagyasztóba, a spejzbe, meg kinéztem a
fűszerkertbe. Összeszedtem olyan 30-40 dkg pulykamellet, 3 sárgarépát, 1
gyökeret, 1 hagymát, 1 üveg paradicsomlevet, 1 gerezd fokhagymát és
görög bazsalikomot, meg persze a rizst (ismét rizottó rizs, jó mancsos
lesz).
Olívaolajon fehéredésig sütöttem a
felkockázott pulykamellet a csíkokra vágott hagymával, kockára vágott
répákkal, összezúzott fokhagymával. Ezután megsóztam, és fedő alatt
lassú tűzön pároltam az összetevőket vagy 10 percig, majd ráöntöttem a
paradicsomlevet, és beleszórtam a bazsalikomot. Olyan 40-50 perc múlva
már puha volt a hús és az összes zöldség, a paradicsomlé pedig elfőtt
annyi vizet, hogy besűrűsödött kicsit, de még mindig bőven szaftos volt.
Közben kifőztem a rizst (jó mancsos lett).
Lilla adagját aprítóban összeturmixoltam, még így is darabos maradt és nagyon finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése