Tésztához:
500 g liszt
100 g vaj
1 csipet só
1 tk szódaikarbóna
150 g porcukor
2 db tojás
70 g méz
4 ek tejföl
A
krémhez:
3 db tojássárgája
64 g cukor
12 g vaníliás cukor
45 g liszt
500 ml tej
180 g vaj
140 g porcukor
A mázhoz:
150 g étcsokoládé
1 tk olaj
A krémhez a tojássárgájákat egy lábasban elkeverjük a kétféle cukorral, majd hozzászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük kevés tejjel, végül hozzákeverjük a többi tejet is. Állandó kevergetés közben, közepes lángon puding állagúra főzzük, majd lefedjük egy műanyag fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és a hűtőbe tesszük lehűlni. A vajat és a porcukrot 4-5 részletben a kihűlt alapba keverjük egy habverővel.
A
tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sóval és szódabikarbónával.
Hozzákeverjük a többi alapanyagot és összegyúrjuk a tésztát. Két egyenlő részre
osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk fél cm vastagságúra. A sodrófa
segítségével áthelyezzük a tésztalapokat 1-1 átfordított, sütőpapírral letakart
klasszikus méretű tepsire, majd 180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt
megsütjük a lapokat, végül a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.(Én négy részre szoktam osztani a tésztát és négy lapot sütök külön-külön.)
Ha a krém is elkészült, merőlegesen kettévágjuk a tésztalapokat, és összeállítjuk a sütit: az első lapot megkenjük a krémmel, jöhet rá a következő tésztalap, amit ismét megkenünk a krémmel, jöhet rá a 3. tésztalap, ismét krém, majd az utolsó tésztalap.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, egyenletesen bevonjuk vele a legfelső lap tetejét, egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeletelhetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése