2014. április 4., péntek

Epres- mascarpone-s piskótatekercs torta

Az alaprecept: http://www.eletinfo.hu/2012/10/09/piskotatekercs-torta/

2 rúd piskóta tekercset készítettem, de egy is elég lett volna, mert nem akartam magas tortát.

Az epres-mascarpone-s piskótatekercs recept innen: http://paradicsomosspagetti.blogspot.hu/search/label/Epres%20mascarpone-s%20pisk%C3%B3tatekercs

3 tojást elkevertem 80g finom szemű kristálycukorral. Hozzácsorgattam egy evőkanál meleg vizet, belekevertem 80 g finomlisztet (minél gyorsabban). Egy 23 x 33 -as tepsiben 10 perc alatt 190 fokon (légkeverés) megsütöttem.

500 g felaprított eperhez adtam 2-3-4 evőkanál befőző cukrot és egy korty narancslevet. Sűrűsödésig főztem (kb fél óra lassú tűzön fedő alatt).

250 g mascarpone-ba kevertem 1-2 evőkanál porcukrot.

A piskótalapokat még melegen feltekertem egy konyharuhával. Amikor kihűltek, megkentem a mascarpone-s krémmel, majd az epressel, feltekertem, fóliába csavartam és a hűtőbe tettem.

A torta aljához és tetejéhez 3 tojásból készítettem el ugyanezt a piskótát, de tettem bele 1-2 evőkanál kakaóport. Sütőpapírral bélelet tortaformában sütöttem ki. Ezt is kb 10 perc alatt.

A grízes krémet elkészítettem.

Amikor a kakaós piskótalap kihűlt kettévágtam, úgy hogy a felső rész egészen vékony lett. Ezt megkentem a grízes krémmel. Rátekertem a piskótatekercs szeleteket, erre ismét grízes krém, és a teteje. Az egészet a grízes krémmel vontam be, a másik tekercsből levágott 3 szelet sütivel és eperrel díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése