Rém egyszerű. Fogok egy közepes méretű sütőtököt, 2/3-át felkockázom 1/3-át a vitamin körethez (vagy vitamin köret 2.) hagyom meg. Pucolok 4-5-6 szem krumplit, azt is felkockázom. Olivaolajra dobom a tököt is, a burgonyát is és rányomok 2-3 gerezd fokhagymát. Pici vizet öntök alá, sózom, borsozom (nem mindig) aztán fedőt rá, és lassú tűzön párolom. Amikor már puhul, felöntöm vízzel, ismét sózom (ízlés szerint). Hagyom, hadd főljön, akár egy órát is. Ha puha a krumpli is, a tök is, összeturmixolom botmixerrel. Ízesítem még, ha szükséges és forralok rajta egyet.
Pirított tökmaggal és/vagy bacon csipsszel az igazi, de ettük már levesgyönggyel, tortilla csipsszel, parmezánnal és trappistával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése