2013. november 23., szombat
Gyros pác abból, ami volt a kertben meg a szekrényben
Nem találam még meg az eredeti gyros pác receptjét. Ahányat találtam, annyiféle, így kimentem a kertbe szedtem petrezselymet, rozmaringot, kakkkufüvet, a polcról leemeltem a sót, borsot, pirospaprikát. Volt olyan recept amiben fahéj, és őrölt kömény is volt. Ezeket most kihagytam, meg a kötelező oregánót is (ki lehet vele kergetni a világból) a többit a mini mixerbe tettem, és kevés olajjal, egy gerezd zúzott fokhagymával, és egy pici hagyma felével összezúztam. Belekevertem a csirkemell csíkokat, hagytam 1 órát állni, majd majd felforrósított serpenyőben hortelen kisütöttem. Itt jegyzem meg a fröccsenésgáttló nyeles szűrő szerű tető egy áldás az ilyen sütésnél, amikor nem fedő alatt akarunk puhítani.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése