2016. szeptember 2., péntek

Répatorta

4 db közepes répa reszelve
4 db tojás
3 dl cukor
3 dl liszt
1,5 dl olaj
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt kardamom
pici só

180 fokra előmelegített sütőben.

Citromos mascarpone krém (kb harmada, negyede elég a tortára)

5 dl tejföl
5 dl habtejszín
2 db citrom reszelt héja és leve
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 ek zselatin

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral. A citromok héját a masszába reszeljük, majd a levüket is belefacsarjuk.
A tejszín hidegen (!) kemény habbá verjük, és óvatosan a citromos krémhez keverjük.
A zselatint az előírásoknak megfelelően elkészítjük és belecsurgatjuk a krémbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése