2014. augusztus 21., csütörtök

Csicseriborsó krém, vagy humusz

Egy doboz csicserikonzervet vagy ennek megfelelő mennyiségű házilag főzött csicserit (egy éjszakát ázik, és sós vízben sokáig fől, hogy puha legyen), 1 ek. szőlőmagolajat/olivaolajat (az olivának erőteljesebb az íze, mostanában jobban szeretem a szőlőmag olajat), fél-1 gerezd kinyomott fokhagymát, pici citromlevet, sót és 1-2 ek tahinit (szezámpüré) öntök kicsi aprítóba, és összeturmixolom. Ha még nem elég krémes (jól kenhető), akkor még mehet bele olaj vagy tahini.

A tahini és az oliva/szőlőmagolaj helyettesíthető szezámolajjal. Most épp nem volt itthon tahini, így ezt használtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése