A múlt heti vendégvárásra készítettem, és nagyon jól sikerült. Borzasztó egyszerű és nagyon finom.
Kb
5 nagy hagymát csíkokra vágtam. Két evőkanál vajon közepes méretű
lábasban megfonnyasztottam. Levéve a tűzről 1-2 ek lisztet kevertem
hozzá. Felöntöttem először kevés vízzel, visszatettem a tűzre, és miután
kicsit forrt adtam hozzá a többi vizet. Ez az egyetlen étel, amibe
teszek ételízesítőt vagy leveskockát, ha nincs húsleves alaplevem
itthon. Az ízesítés ennyi, esetleg még só. Lassú tűzön, fedő alatt
főztem kb 50 percet. Levettem a tűzről, botmixerrel összeturmixoltam,
nem teljesen, én szeretem, ha a hagymából darabok is maradnak a
levesben. Beleöntöttem 2 dl tejszínt, visszatettem a tűzre, és nagy
lángon forrásig főztem. Amikor elkezdett forrni, elzártam.
A
tányérokba nagy fogú reszelőn reszelt sajtra szedtük, és vajas-sajtos
bagett szeletekkel tálaltam. Legközelebb kipróbálom a cipóban
szervírozást.
Megj kurkumával és borssal megbolondítva is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése