2014. január 25., szombat

Francia hagymakrém leves

A múlt heti vendégvárásra készítettem, és nagyon jól sikerült. Borzasztó egyszerű és nagyon finom.

Kb 5 nagy hagymát csíkokra vágtam. Két evőkanál vajon közepes méretű lábasban megfonnyasztottam. Levéve a tűzről 1-2 ek lisztet kevertem hozzá. Felöntöttem először kevés vízzel, visszatettem a tűzre, és miután kicsit forrt adtam hozzá a többi vizet. Ez az egyetlen étel, amibe teszek ételízesítőt vagy leveskockát, ha nincs húsleves alaplevem itthon. Az ízesítés ennyi, esetleg még só. Lassú tűzön, fedő alatt főztem kb 50 percet. Levettem a tűzről, botmixerrel összeturmixoltam, nem teljesen, én szeretem, ha a hagymából darabok is maradnak a levesben. Beleöntöttem 2 dl tejszínt, visszatettem a tűzre, és nagy lángon forrásig főztem. Amikor elkezdett forrni, elzártam.

A tányérokba nagy fogú reszelőn reszelt sajtra szedtük, és vajas-sajtos bagett szeletekkel tálaltam. Legközelebb kipróbálom a cipóban szervírozást.

Megj kurkumával és borssal megbolondítva is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése